Basisrecept flapjacks

    Basisrecept flapjacks

    3keer bewaard
    45min


    77 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en heel eenvoudig te maken, deze koekjes met havermout en rozijnen. Ook lekker in lunchpakketjes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr boter of margarine
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 4 eetlepels suikerrietstroop
    • 250 gr havermout
    • 40 gr rozijnen of druiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een sauspan op een laag vuur boter, basterdsuiker en rietsuikerstroop onder af en toe roeren verwarmen tot boter en suiker gesmolten zijn. Havermout en rozijnen erdoor roeren en goed mengen. In een vierkant bakblik van 20 cm schenken. Het beslag moet 2-3 cm dik zijn.
    3. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant goudbruin is. In vierkantjes snijden en volledig laten afkoelen alvorens uit het bakblik te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties