Beste gebraden kalkoen ter wereld

    Beste gebraden kalkoen ter wereld

    13keer bewaard
    4uur10min


    411 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor gebraden kalkoen verzekert je van een heerlijk sappige kalkoen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 hele kalkoen, nek en ingewanden verwijderd
    • 125g boter, in blokjes
    • 2 appels, zonder klokhuis en gehalveerd
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2/3 fles champagne

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Spoel de kalkoen af en dep droog. Maak het vel van de borst voorzichtig los en stop klontjes boter tussen het vel en de borst. Stop de appels in de buikholte van de kalkoen. Bestrooi met knoflookpoeder, zout en peper. Leg de kalkoen in een braadzak en schenk de champagne over de binnenkant en buitenkant van de kalkoen. Maak de zak dicht en leg de kalkoen in een braadslee.
    3. Braad de kalkoen 3 tot 3 1/2 uur in de voorverwarmde oven, tot een interne temperatuur van 80 graden C is bereikt in het dikste gedeelte van de dij. Haal de kalkoen uit de zak en laat minstens 20 minuten staan alvorens aan te snijden.

    Kalkoen braden

    Bekijk ook ons artikel voor het braden van kalkoen! Hier vind je o.a. een tabel voor de bereidingstijd van kalkoen, naar gewicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren