Biefstuk uit de wok met groenten

    Biefstuk uit de wok met groenten

    77keer bewaard
    25min


    140 personen hebben dit gemaakt

    Niemand zal verwachten dat dit elegante hoofdgerecht in een oogwenk en op het laatste moment bereid kan worden. Wilt u nog sneller klaar zijn, gebruik dan een kant-en-klare mix van wokgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 blokje runderbouillon
    • 250 ml kokend water
    • 2 eetlepels maïzena
    • 5 eetlepels ketjap
    • 500 gr entrecote zonder bot, in dunne repen
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel peper
    • 2 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
    • 1 grote groene paprika, in zeer fijne reepjes
    • 125 gr wortel of selderie, gesneden
    • 5 lente-uitjes, in stukken van 2,5 cm
    • gestoomde rijst, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Het bouillonblokje in water oplossen. Maïzena en ketjap tot een gladde saus roeren en aan de bouillon toevoegen. Apart zetten. Biefstuk, knoflook, gember en paprika door elkaar scheppen en in een grote wok op een matig-hoog vuur met 1 eetlepel olie tot gewenste gaarheid roerbakken. Uit de pan halen en warm houden.
    2. Resterende olie verhitten en de groenten beetgaar roerbakken. Ketjapsaus doorroeren, in de wok schenken, aan de kook brengen en al roerend 2 minuten laten sudderen. Vlees weer in de pan scheppen en opwarmen. Serveren met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    1

    Heel lekker moet altijd dubbele porties maken maar doe er nog wat extra groentjes bij - 05 okt 2015

    van
    1

    Was superlekker, door gebrek aan tijd had ik gekozen voor wokgroenten te gebruiken, waardoor dit gerecht zeker zo snel klaar was. - 14 okt 2011

    van
    1

    Lekker hoor! ik had in plaats van paprika(had ik ff niet in huis), extra uitjes, en doperwten gedaan, ook lekker icm de worteltjes - 12 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren