Biercrêpes

    Biercrêpes

    1keer bewaard
    1uur20min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Crêpes op basis van melk en bier. Als de crêpes dikker zijn dan gewenst, voeg dan wat extra melk toe en klop dit er voorzichtig doorheen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eieren, licht opgeklopt
    • 250ml melk
    • 250 ml bier
    • 225g bloem
    • 1 snufje zout
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 30g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een grote kom eieren, melk en bier opkloppen. Geleidelijk de bloem erdoor kloppen. Zout en olie toevoegen en het beslag vervolgens 3-5 minuten stevig kloppen zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Laat het beslag 1 uur rusten.
    2. Een koekenpan met anti-aanbaklaag (25 cm diameter) op een middelhoog vuur verhitten. Besmeren met boter en als deze heet is (maar niet rookt) max. 75 ml beslag in het midden van de pan gieten. De pan ronddraaien zodat het beslag zich in een dunne laag verspreid en overbodig beslag afgieten. De crèpe in 1-2 minuten aan 1 kant goudbruin bakken, keren en de andere kant in 30 seconden goudbruin bakken. Op een bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. Het proces herhalen met resterende beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren