Bladerdeeghapje met peer, gekarameliseerde ui en stilton

    Bladerdeeghapje met peer, gekarameliseerde ui en stilton

    66keer bewaard
    2uur


    75 personen hebben dit gemaakt

    Ongelofelijk lekker. Een vrij snel en gemakkelijk hapje en gasten kunnen er geen genoeg van krijgen. De perfecte balans tussen zoet en hartig. Makkelijk aan te passen voor grote of kleine groepen.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 50g boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 rode uien, dun gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 (375g) pakjes bladerdeeg
    • 2 stevige peren - geschild, in kwarten en dan in plakjes
    • 100g verkruimelde stilton

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
    2. Smelt de boter en olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Roer de uien door de boter en bak tot de uien zacht zijn en gekarameliseerd tot een diep goudbruine kleur, in 30 tot 40 minuten. Roer regelmatig, zodat de uien niet aanbranden. Als ze klaar zijn, bestrooi met zout en peper en zet apart om af te koelen.
    3. Gebruik een scherp mes om elk plakje bladerdeeg 1 keer diagonaal door te snijden, zodat je 40 driehoekjes kan maken. Leg de driehoekjes op de bakplaat en bedek met de gekarameliseerde ui, peer en 1 theelepel verkruimelde stilton.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg is opgebold en goudbruin, in 20 tot 30 minuten. Laat afkoelen naar kamertemperatuur alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    Lekker,ook met appel - 08 dec 2015

    van
    0

    Lijkt me erg lekker, ik ga het maken. Maar om het nou een vrij snel gerecht te noemen met 2 uur bereidingstijd.... - 09 okt 2013

    GinaVandenbussche
    0

    HEEEEEEEERLIJK en ook NIEUW/ANDERS/.... . helemaal niet moeilijk of bewerkelijk ook. heb er nog eentje gemaakt die ook heerlijk was (met feta en olijven.... mmm) - 19 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren