Boterroom fondant

    Boterroom fondant

    30keer bewaard
    15min


    747 personen hebben dit gemaakt

    Wees creatief met deze rolbare fondant!

    Ingrediënten
    Porties: 45 

    • 250ml golden syrup (stroop)
    • 250g boter, zacht
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 kg poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Roer in een grote kom de boter en golden syrup samen. Mix het zout en de vanille erdoor en mix dan geleidelijk de poedersuiker erdoor tot een stijf deeg ontstaat. Als je een mixer gebruikt, neem dan de deeghaken. Of kneed met de hand. Als het deeg plakkerig is, kneed er dan meer poedersuiker door tot het glad is. Bewaar in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur of in de koelkast.
    2. Om te gebruiken, rol je het uit op een schoon oppervlak dat bestoven is met poedersuiker tot een dikte van 1/4 cm of dunner. Leg over geglazuurde en gekoelde cakes en druk tegen de zijkanten aan, of snij in repen om andere decoraties te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    De stroop maakt het heel erg vies. En pas na een nacht in de koelkast is het een beetje gezet. Maar heb het door de sterke stroopsmaak weggegooid en uit de winkel een pakje fondant gehaald. - 07 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren