Boterroom glazuur

    Boterroom glazuur

    26keer bewaard
    15min


    176 personen hebben dit gemaakt

    Dit lijkt op de glazuur die bakkers op verjaardagstaarten doen, maar ik geef er de voorkeur aan om die van mijzelf te maken, omdat ik weet wat ik er in doe, en zoals altijd, zelfgemaakt is het beste.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1/8 theelepel zout
    • 480 gr poedersuiker
    • 2 eidooiers, losgeklopt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 30 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de boter zacht. Voeg zout en een deel van de suiker geleidelijk toe, roeren na elke toevoeging. Voeg dan de eidooiers en vanille toe; goed mengen. Voeg resterende suiker toe afgewisseld met melk, tot de juiste smeerbare consistentie is bereikt, roeren na elke toevoeging tot het glad is. Genoeg glazuur om de boven- en zijkanten van twee 20 of 23cm lagen te bedekken.
    2. NB: indien gewenst, 1 heel ei kan de 2 eidooiers vervangen.

    Gebruik van rauwe eieren

    In dit recept worden rauwe eieren verwerkt. Gebruik daarom altijd zeer verse eieren. Beter niet te serveren aan zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    allrecipes
    0

    Het recept is inmiddels aangepast. Boterroomglazuur wordt met poedersuiker en boter gemaakt. Met gewone suiker wordt het inderdaad een suikerbol. Onze excuses! - 19 feb 2014

    0

    Kan het zijn dat het 60g suiker moet zijn ipv 600? Want de glazuur is gewoon een suikerbol bij mij.. - 18 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren