Boterzachte minimeringues met cashewnoten

    Boterzachte minimeringues met cashewnoten

    2keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze cashewmeringues zijn ongelooflijk lekker. Zo te serveren of met een laagje gesmolten chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • het wit van 5 eieren, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/4 theelepel wijnsteen
    • 1 1/2 theelepel maïzena
    • 475 gr glaceersuiker, gezeefd
    • 275 gr fijngehakte cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. 2 bakplaten met bakpapier beleggen.
    2. In een groot droog glas of metalen kom het eiwit tot licht opkloppen. Vanille, wijnsteen en maïzena toevoegen en op medium stand kloppen terwijl u de glaceersuiker met 4 eetlepels tegelijk toevoegt. Kloppen tot mooie, maar niet stijve pieken ontstaan. Met een rubberen spatel de stukken cashewnoot erdoor scheppen. Het beslag met een theelepel en 5 cm tussenruimte over de bakplaten verdelen.
    3. Ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de randen lichtbruin gekleurd zijn. Laten afkoelen op metalen roosters. Als de meringues compleet zijn afgekoeld in een luchtdicht bakje bij kamertemperatuur bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren