Brandewijn toffee-appels

    Brandewijn toffee-appels

    2keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    De brandewijn voegt iets extra's toe aan deze traditionele toffee-appels.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 appels
    • 8 stevige (sate)prikkers
    • 500g donkerbruine basterdsuiker
    • 175ml golden syrup (stroop)
    • 180ml water
    • 2 eetlepels brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Steek de prikkers voor 3/4 diep in het kroontje van elke appel. Leg de appels op een bakplaat bedekt met licht ingevet aluminiumfolie.
    2. Meng de suiker, golden syrup en water in een grote steelpan en breng aan de kook op middenhoog vuur. Zet het vuur lager en laat zachtjes doorkoken tot de thermometer 143 C aangeeft. Haal van het vuur en roer de drank erdoorheen indien gewenst.
    3. Hou de pan op laag vuur om de toffee vloeibaar te houden. Werk nu snel, door elke appel in de toffee te dopen. Zet de appels op het ingevette aluminiumfolie tot de toffee afgekoeld en hard geworden is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren