Broodsaus

    (1)

    Een traditioneel bijgerecht aan de kerstdis, en een heerlijke, goedkope saus. Naar smaak kunt u meer kruidnagel en peperkorrels toevoegen.

    Ita

    Zuid-Holland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 ml melk
    • 125 ml slagroom
    • 1 ui, geschild en gehalveerd
    • 4-8 hele kruidnagels
    • 6-10 hele zwarte peperkorrels
    • 50 gr vers wit broodkruim
    • klontje boter
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een sauspan op een matig hoog vuur melk, room, ui, kruidnagel en peperkorrel onder frequent roeren aan de kook brengen. Eenmaal aan de kook de pan van het vuur halen en 5-10 minuten apart zetten zodat de smaken kunnen vermengen.
    2. Ui, kruidnagel en peperkorrels verwijderen. Op een matig laag vuur het broodkruim toevoegen en tot een gladde saus roeren. Boter toevoegen en roeren tot deze gesmolten en vermengd is. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties