Brownie biscotti

    Brownie biscotti

    28keer bewaard
    1uur45min


    596 personen hebben dit gemaakt

    Een chocolade-versie van een italiaanse favoriet. Je kan het water vervangen door melk in het eimengsel, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 75 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125g basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 225g bloem
    • 5 eetlepels cacaopoeder
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 100g chocolate chips, of fijngehakte chocolade
    • 30g fijngehakte walnoten
    • 1 eidooier, losgeklopt
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Vet bakblikken in of bedek met bakpapier.
    2. Klop in een grote kom de boter en suiker zacht. Klop de eieren een voor een erdoor, roer dan de vanille erdoor. Meng de bloem, cacao en bakpoeder; roer dit door het mengsel tot het goed gemengd is. Het wordt een stevig deeg, dus mix het laatste beetje met de hand. Roer de chocola en walnoten erdoor.
    3. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Maak daar 23x5x2,5cm broden van. Leg ze 10 cm van elkaar op de bakplaat. Bestrijk met een mengsel van water en eidooier.
    4. Bak ze 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven, tot ze stevig zijn. Laat 30 minuten op de bakplaat afkoelen.
    5. Snij met een gekarteld mes de broden diagonaal in plakjes van 2,5cm. leg de plakjes op de zijkanten op de bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten op elke kant, of tot ze droog zijn. Laat helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren