Browniepudding met amandelen

    Browniepudding met amandelen

    3keer bewaard
    55min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere variant op broodpudding waarin restjes brownie of chocoladecake verwerkt kunnen worden. Het recept heb ik op een dag eens bedacht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr dessertchocolade, gehakt
    • 450 gr kant-en-klare brownie, in stukjes
    • 375 ml melk
    • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr amandelstukjes, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm van 2 liter licht met boter invetten.
    2. De chocolade in een magnetronbestendige schaal in 1-3 minuten (afhankelijk van uw magnetron) smelten. Om de 30 seconden de schaal uit de magnetron halen en de chocolade doorroeren. Niet overhitten, anders krijgt de chocolade een bittere smaak.
    3. De stukken brownie over de ingevette ovenschaal verdelen. In een grote kom de eieren kloppen en daar de gesmolten chocolade, melk, basterdsuiker, kristalsuiker, eieren, vanille-extract en 1/2 amandelen door roeren. Het mengsel over de stukken brownie schenken en bestrooien met resterende amandelstukjes. Ong. 45 minuten bakken, tot een prikker schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren