Bruine suiker roomkaasglazuur

    Bruine suiker roomkaasglazuur

    6keer bewaard
    15min


    145 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een variatie op het klassieke roomkaas glazuur recept, waarin bruine suiker en honing in plaats van poedersuiker gebruikt wordt. Mijn echtgenoot en ik gebruiken het op bananen- of wortelcake.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200g roomkaas, zacht gemaakt
    • 25g ongezouten boter
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel amandelextract
    • 1 eetlepel honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de boter en laat afkoelen.
    2. Meng in een grote kom de roomkaas, boter, bruine suiker, vanille en amandel extract. Klop met een elektrische mixer op. Als het mengsel stijf begint te worden, stop met mixen en voeg honing toe.
    3. Ga door met mixen tot het licht en luchtig is. Mix niet te lang door, anders zakt het weer in.
    4. Smeer onmiddellijk op de cake en bewaar de cake in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren