Burns Night Haggis

    Burns Night Haggis

    Voeg toe aan favorieten!
    7uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor een traditionele haggis komt regelrecht uit Schotland.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr lamslever
    • 1 grote ui, gehakt
    • 500 gr niervet
    • 1 kg havermoutvlokken
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • zout en peper naar smaak
    • 1 maag van een schaap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:7uur 

    1. Lever in een sauspan onder water zetten, aan de kook brengen en 30-45 minuten flink laten sudderen tot het vlees gaar is. De lever verwijderen, even laten afkoelen en fijnmaken als het hanteerbaar is. De bouillon bewaren.
    2. In een grote koekenpan op een laag vuur ui in wat niervet bakken. Eenmaal zacht en doorzichtig de ui fijnsnijden en vermengen met resterende niervet.
    3. In een niet-ingevette pan op een middelhoog vuur de havermoutvlokken onder frequent roeren roosteren.
    4. Alle ingrediënten in een grote mengkom vermengen, eventueel de bouillon gebruiken om wat vochtiger te maken. De maag met het mengsel vullen en goed aandrukken zodat de lucht kan ontsnappen. Dichtnaaien met keukengaren en hier en daar in de haggis prikken zodat deze tijdens het koken niet barst.
    5. De haggis in een grote pan met kokend water leggen en 4-5 uur zacht laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren