Kerrie-pompoensoep met peer

    Kerrie-pompoensoep met peer

    9keer bewaard
    1uur45min


    408 personen hebben dit gemaakt

    Mijn gezin is dol op deze romige, vullende soep met de verrukkelijke smaak van flespompoen, kerrie en peer.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (1 kg) flespompoen
    • 50 gr ongezouten boter
    • 1 ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theelepels verse gember, fijngesneden
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 liter kippenbouillon
    • 2 stevige, rijpe peren, geschild, in stukjes
    • 125 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C. Een ondiepe bakplaat met bakpapier beleggen.
    2. De flespompoen in lengterichting halveren. Zaad verwijderen en de beide helften met de gesneden kant naar onderen op de bakplaat leggen. In ong. 45 in de voorverwarmde oven heel gaar roosteren. Het vruchtvlees uit de schil lepelen en apart zetten.
    3. In een grote pan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui, knoflook, gember, kerriepoeder en zout al roerend ong. 10 minuten bakken, tot de ui zacht is. Kippenbouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Peren en butternut erdoor roeren en ong. 30 minuten laten sudderen tot de peren heel zacht zijn.
    4. Een blender of keukenmachine voor de helft met de soep vullen. Deksel van de blender vasthouden met een theedoek en de soep in porties op lage stand pureren. De soep weer in de pan schenken, room erdoor roeren en weer opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren