Artisjok Bruschetta

    Artisjok Bruschetta

    87keer bewaard
    7min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Dit alternatief voor de klassieke bruschetta smaakt heerlijk met rosé of een frisse witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 170 gr artisjokhart uit blik, uitgelekt en in stukjes
    • 80 gr geraspte pecorino of Grana Padano kaas
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 5 eetlepels mayonaise
    • 1 baguette, in sneetjes van 1 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:7min 

    1. Grill voorverwarmen.
    2. In een middelgrote kom artisjokhart, kaas, rode ui en mayonaise mengen. Beleg de sneetjes baguette met een gelijke hoeveelheid artisjokmengsel en verdeel ze in een enkele laag over een grote bakplaat.
    3. 2 minuten in de voorverwarmde oven grillen, of tot de spread pruttelt en lichtbruin is.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    8

    Smaakte erg goed. ik heb zelf wat tomaat (vooral voor de kleur) en knoflook toegevoegd. Ga ik vaker maken. - 14 okt 2009

    van
    1

    heerlijk. heel geschikt voor b.v. een gezellig avondje met vrienden. ik heb ook de tomaat toegevoegd, is dan mooier.een toppertje. - 23 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren