Cara's Marokkaanse stoofpot

    Cara's Marokkaanse stoofpot

    46keer bewaard
    1uur15min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Linzen, kikkererwten en groenten in een stoofpot boordevol aroma. Een heerlijk, stevig recept dat de moeite waard is. Ik bereid de schotel van tevoren en heb er altijd veel succes mee. Ter garnering kunt u yoghurt, verse munt en cayennepeper gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr Puy linzen
    • 3 laurierblaadjes
    • 2 hele tenen knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel vers tijmblad, fijngesneden
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde en gemalen rode chilischilfers
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 150 gr ui, fijngesneden
    • 125 gr selderie, fijngesneden
    • 125 gr courgette, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 gele paprika, in stukjes
    • 1 butternut pompoen, geschild, zaad verwijderd en in stukken van 2,5 cm
    • 2/3 blik (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 1 liter groentebouillon
    • 60 gr verse, platte peterselie, fijngesneden
    • 125 gr yoghurt (eventueel)
    • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden (eventueel)
    • 1/4 theelepel cayennepeper (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Een grote pan water op hoog vuur aan de kook brengen. Linzen, laurierblad en hele knoflooktenen toevoegen, weer aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 10 minuten laten sudderen tot de linzen gaar, maar stevig zijn. Goed afgieten. De linzen in een kom scheppen en goed vermengen met olijfolie, tijm en 1 eetlepel fijngesneden knoflook. Laurierblad en hele knoflooktenen verwijderen. Apart zetten.
    2. In een grote pan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten in hierin al roerend chilischilfers, kaneel, komijn en koriander bakken tot de geuren vrijkomen. Knoflook, ui, selderie, courgette, rode en gele paprika en butternut toevoegen en 3-4 minuten bakken.
    3. Linzen, tomaat, kikkererwten en groentebouillon erdoor roeren. De vlam matig hoog zetten en het gerecht tegen de kook brengen, het vuur laag zetten, de pan afdekken en sudderen tot de butternut gaar is (ong. 20 minuten). Tijdens het sudderen 1 of 2 keer doorroeren. Peterselie toevoegen, in soepkommen scheppen en garneren met een lepel yoghurt, wat munt en een vleugje cayennepeper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren