Champagne-sorbet met bessenmix

    Champagne-sorbet met bessenmix

    5keer bewaard
    5uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte sorbet wordt geserveerd met een heerlijk verse mix van bessen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 fles (750 ml) champagne
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 bakje aardbeien
    • 1 bakje bosbessen
    • 6 blaadjes verse munt (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur50min  ›  Klaar in:5uur 

    1. Champagne in een ondiepe metalen pan of kom schenken. Suiker erdoor roeren, afdekken met keukenfolie en 4 uur in de vriezer zetten. Om de 30 minuten doorroeren. Het bevroren mengsel is stevig en korrelig.
    2. De sorbet in blender of keukenmachine pureren. Weer in de metalen kom schenken, afdekken en tot 48 uur laten invriezen.
    3. In een kommetje aardbeien en bosbessen vermengen. Champagneflutes of wijnglazen vullen met een lepel rode vruchten met daarop een lepel sorbet. Eventueel garneren met wat verse munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JorrytMeenks
    0

    Heerlijk recept. Heb het iets aangepast en wat extra rode vruchten erdoor gedaan. - 24 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren