Cheesecake met frambozen en witte chocolade

    Cheesecake met frambozen en witte chocolade

    69keer bewaard
    10uur


    2853 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor 'white chocolate & raspberry cheesecake' en uitermate geschikt voor speciale gelegenheden. Eventueel garneren met geraspte witte chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 100 gr verkruimelde chocoladebiscuitjes
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 50 gr gesmolten boter
    • 280 gr diepvriesframbozen
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 theelepels maïzena
    • 125 ml water
    • 360 gr witte chocolade, fijngehakt
    • 120 ml slagroom
    • 675 gr naturel roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100 gr suiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:10uur 

    1. In een middelgrote kom koekkruim, 3 eetlepels suiker en gesmolten boter vermengen en over de bodem van een springvorm van 23 cm verdelen.
    2. In een sauspan frambozen, 2 eetlepels suiker, maïzena en water aan de kook brengen. 5 minuten laten koken tot de saus ingedikt is. De saus door een metalen vergiet schenken om de zaadjes te verwijderen.
    3. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. De witte chocolade au bain-marie smelten en af en toe roerend met de slagroom tot een gladde saus roeren.
    4. In een grote kom roomkaas en 100 gr suiker tot een gladde massa kloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen. Vermengen met vanille en gesmolten chocolade. De helft van de vulling over de koekbodem verdelen. 3 eetlepels frambozensaus over de vulling verdelen, vervolgens de resterende vulling en nogmaals 3 eetlepels frambozensaus als bovenlaag. Met een slingerbeweging een mespunt door de bovenlaag trekken om een marmereffect te creëren.
    5. 55-60 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is. Laten afkoelen, afdekken met keukenfolie en 8 uur in de koelkast zetten alvorens uit de bakvorm te verwijderen. Serveren met resterende frambozensaus.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    koekje
    van
    5

    Een heerlijke cheesecake! Ik heb verse frambozen gebruikt, maar ik denk dat, om het jezelf makkelijk te maken, je ook wel frambozenjam kunt gebruiken i.p.v. de zelfgemaakte frambozensaus. Ga ik de volgende keer proberen. - 21 jul 2010

    van
    3

    Ronde 4bij iedere verjaardag en met Kerst bak ik deze taart.ik combineer inmiddels wel het recept van deze met de ander witte chocolade met bosbessen omdat het anders te machtig en vet wordt. Ik gebruik ipv Monchou, gewone goedkope roomkaas kuipjes en het wordt luchtiger. - 12 apr 2013

    van
    3

    Super recept! Echt een heerlijk cheesecake! Nu twee keer gemaakt en viel altijd zeer goed in de smaak. Tweede keer gemaakt met frambozen jam uit een potje, maar dat is wel lastig om een mooi laagje te krijgen en smaakte iets minder lekker. Misschien een light jam pakken volgende keer, daar zit minder suiker in en is ook iets vloeibaarder. - 11 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren