Cherry Christmas Cake

    Cherry Christmas Cake

    9keer bewaard
    3uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke witte cake met kersenglazuur en rozijnen voor degenen die geen zin hebben een vruchtencake te maken. De cake is goed in te vriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225 gr suiker
    • 225g boter
    • 2 eieren
    • 115 ml sinaasappelsap
    • 225g bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 330 gr rozijnen
    • 225 gr geglaceerde kersen, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2. Een bakvorm van 23x13 cm met vetvrij papier beleggen.
    2. Boter of margarine met suiker licht en luchtig opkloppen. Geklopt ei en sinaasappelsap toevoegen en goed mengen.
    3. Bloem en bakpoeder in een kom zeven. 75 gr van de bloemmix apart houden en vermengen met rozijnen en kersen (dan zakken ze niet naar de bodem van de cake). De rest aan het mengsel toevoegen en vermengen. Vervolgens rozijnen met kersen aan het deeg toevoegen en grof vermengen. Het beslag in de bakvorm schenken.
    4. 2-2 1/2 uur in de voorverwarmde oven bakken. De cake is het lekkerst als u hem een paar dagen na bereiding serveert; in keuken- of aluminiumfolie wikkelen en in een koektrommel bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren