Artisjok met Boter en Knoflook

    Artisjok met Boter en Knoflook

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige, heerlijke schotel van gestoomde artisjok. Serveren met gesmolten boter als dip. Kookgerei om te stomen is nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 hele, groene artisjokken (zgn. globe of Laon artisjok)
    • 2 eetlepels boter
    • 2 teentjes knoflook, in schijfjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De pan met een bodempje water vullen en op een hoge vlam aan de kook brengen. Intussen stam en harde buitenste bladeren verwijderen en stukjes boter en knoflook tussen de bladeren van de artisjok plaatsen.
    2. Als het water kookt het stoommandje met de artisjokken in de pan hangen (onderkant naar beneden). Pan afsluiten en de artisjokken in ong. 20 minuten gaar stomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren