Chinees theeëi

    Chinees theeëi

    12keer bewaard
    11uur


    33 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete gerechten als ik naar mijn ouders ga; hardgekookte eieren met een subtiele anijssmaak en de diepbruine kleur van zwarte thee en ketjap. Met het marmerpatroon van de gebroken schaal zien ze er mooi uit! Ik eet ze koud en in vieren gedeeld als bijgerecht, voorgerecht of tussendoortje. Met dank aan mam voor het recept.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 eieren
    • 1 theelepel zout
    • 750ml water
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 eetlepel donkere Chinese ketjap
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels zwarte thee
    • 2 anijssterren
    • 1 kaneelstokje (5 cm)
    • 1 eetlepel mandarijnrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 7uur40min in de koelkast  ›  Klaar in:11uur 

    1. In een grote sauspan eieren met 1 theelepel zout onder koud water zetten en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en 20 minuten laten sudderen. Van het vuur halen, afgieten en laten afkoelen. Als de eieren koud zijn met de achterkant van een lepel tegen de schil tikken zodat deze barst (de schil niet verwijderen).
    2. In een grote sauspan 750 ml water, ketjap, donkere ketjap, zout, thee, steranijs, kaneelstok en mandarijnrasp vermengen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten, de pan sluiten en 3 uur laten sudderen. Van het vuur halen, de eieren toevoegen en 8 uur laten intrekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren