Chocolade biscotti

    Chocolade biscotti

    18keer bewaard
    1uur20min


    282 personen hebben dit gemaakt

    Een knapperig, niet te zoet chocolade koekje. Heerlijk voor bij de koffie en goed te bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125g basterdsuiker
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 eieren
    • 200 gr witte bloem
    • 100g witte chocola, fijngehakt
    • 125g chocolate chips (fijngehakte chocola)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Klop in een grote kom de boter en suiker zacht en luchtig met een electrische mixer. Mix gelijkmatig de cacao en bakpoeder erdoor en mix 2 minuten. Klop de eieren een voor een erdoor en roer vervolgens met de hand de bloem erdoor. Voeg alle chocoladestukjes erbij. Dek het deeg af en zet het 10 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Verdeel het deeg in twee gelijke delen, en rol elk deel uit tot een 23cm lange plak/stam. Leg de stammen op een licht ingevette bakplaat, ongeveer 10cm uit elkaar. Druk lichtjes plat.
    3. Bak 20 tot 25 minuten, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze dan op een rooster om verder in 1 uur af te koelen.
    4. Snij elk stuk in 2cm brede diagonale plakjes. Leg de plakjes op een niet-ingevette bakplaat en bak ze 9 minuten in een oven van 160 C / gasovenstand 3. Draai de koekjes om en bak nog eens 7 tot 9 minuten. Laat geheel afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Chantal
    van
    7

    mmmm, lekkere koekjes!! - 26 okt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren