Chocolade browniekoekjes

    (15)
    32 minuten

    Deze sponzige chocoladelekkernij is de beste combinatie van brownies en koekjes! Bovendien worden ze zonder melkproducten bereid. Bekijk ook de video van dit recept!


    1589 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 85 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 400g suiker
    • 125ml plantaardige olie
    • 4 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 250g bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. In een middelgrote kom cacao, suiker (niet de poedersuiker!) en plantaardige olie vermengen. De eieren 1 voor 1 erdoor kloppen, en vervolgens de vanille. Bloem, bakpoeder en zout vermengen en door de cacaomix roeren. Het deeg afdekken en minstens 4 uur in de koelkast bewaren.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bakplaten met bakpapier beleggen. Het deeg tot balletjes van 2,5 cm rollen en elk balletje door de poedersuiker rollen alvorens op de bakplaat te leggen.
    3. 10-12 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Eventjes op de bakplaat laten liggen alvorens op een rooster af te laten koelen.

    Video

    Chocolade browniekoekjes
    Chocolade browniekoekjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Beoordelingen in het Nederlands (15)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren