Chocolade cheesecake met Guinness

    Chocolade cheesecake met Guinness

    2keer bewaard
    5uur20min


    132 personen hebben dit gemaakt

    Een goede vriend van me is dol op cheesecake en Guinness. Voor zijn 25e verjaardag wilde hij een Guinness cheesecake en dit is het resultaat. De cake is behoorlijk zacht en heel vol van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr chocoladebiscuit, verkruimeld
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 1/4 theelepel cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 3 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 175 gr kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 450 gr pure chocolade, gehakt
    • 2 eetlepels slagroom
    • 225ml zure room
    • 1 snufje zout
    • 175 ml Guinness
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 30 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een springvorm van 23 cm met boter invetten.
    2. Biscuitkruimels, boter, 2 eetlepels suiker en cacao in een kleine kom vermengen en vervolgens over de bodem van de springvorm verdelen en aandrukken.
    3. De roomkaas in een grote kom met een elektrische mixer op lage stand glad maken. Tijdens het mixen langzaam 175 gr suiker toevoegen en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Tot een gladde consistentie kloppen.
    4. Chocolade en extra dikke room in een magnetronbestendige schaal in de magnetron verhitten tot de chocolade volledig is gesmolten. Tijdens het verwarmen om de 30 seconden doorroeren. De chocoladeroommix door het mengsel van roomkaas kloppen. Zure room, zout, Guinness en vanille toevoegen en tot een glad geheel vermengen. Over de koekbodem verdelen. De springvorm in een grote, diepe ovenschaal zetten en deze tot halverwege de springvorm met heet water vullen.
    5. 45 minuten in het warm waterbad in de voorverwarmde oven bakken. De oven uitzetten, de deur op een kiertje zetten en de cheesecake 45 minuten in de oven laten staan alvorens eruit te verwijderen. Met een mes de cheesecake van de rand losmaken en minstens 4 uur in de koelkast zetten.
    6. In een kommetje 30 gr pure chocolade in de magnetron smelten. Maak chocoladeklavertjes door 3 druppeltjes gesmolten chocolade dicht bij elkaar op vetvrij papier te druppelen. Trek met een vleespen uit 2 druppels een stam. In de koelkast hard laten worden en verdeel de chocoladeklavertjes ter decoratie over de bovenkant van de koude cheesecake.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren