Chocolademuffins met noten

  • 3beoordelingen
  • 33keer bewaard
  • 40min

Dit zijn de beste chocolademuffins die er zijn!

Marais Leon

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 250g bloem
  • 50g cacaopoeder
  • 300 gr suiker
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 300ml melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175g chocolate chips (chocolade stukjes)
  • 75g gehakte walnoten
  • 50g hele amandelen
  • 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een muffin bakblik in of bekleed met bakpapier.
  2. Mix door een zeef in een middelgrote kom de bloem, cacao, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Meng in een grote kom de melk, eieren, olie en vanille. Mix de droge ingrediënten door de grote kom; meng goed. Voeg chocolade stukjes en walnoten toe, roer goed door.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 3/4. Druk amandelen in de bovenkant van elke muffin. Bestrooi de muffins met rietsuiker.
  4. Bak ze 20 tot 25 minuten, tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

Nanda
van
4

Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb in plaats van alleen maar walnoten, ook voor de helft gehakte amandelen door het beslag gedaan, aangezien ik die toch had om erbovenop te doen. - 14 feb 2010

Nanda
van
3

Heerlijke chocolademuffins! Ze zijn makkelijk te maken en erg lekker, niet te 'zwaar' en niet te zoet, gewoon precies goed. - 14 feb 2010

abruijns
van
0

Heerlijk!! Heb het met speltbloem gemaakt, 70% pure chocolade stukjes en ook pecannoten door gedaan. We hadden wel beslag over maar dat was genoeg voor een kleine cake erbij. Een echte aanrader! - 27 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

High Tea
High Tea (78)
Amandelen
Amandelen (178)
Snacks
Snacks (686)