Chocolademuffins met noten

    Chocolademuffins met noten

    38keer bewaard
    40min


    375 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn de beste chocolademuffins die er zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250g bloem
    • 50g cacaopoeder
    • 300 gr suiker
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 300ml melk
    • 1 ei
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 175g chocolate chips (chocolade stukjes)
    • 75g gehakte walnoten
    • 50g hele amandelen
    • 4 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een muffin bakblik in of bekleed met bakpapier.
    2. Mix door een zeef in een middelgrote kom de bloem, cacao, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Meng in een grote kom de melk, eieren, olie en vanille. Mix de droge ingrediënten door de grote kom; meng goed. Voeg chocolade stukjes en walnoten toe, roer goed door.
    3. Vul de muffinvormpjes voor 3/4. Druk amandelen in de bovenkant van elke muffin. Bestrooi de muffins met rietsuiker.
    4. Bak ze 20 tot 25 minuten, tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    4

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb in plaats van alleen maar walnoten, ook voor de helft gehakte amandelen door het beslag gedaan, aangezien ik die toch had om erbovenop te doen. - 14 feb 2010

    Nanda
    van
    3

    Heerlijke chocolademuffins! Ze zijn makkelijk te maken en erg lekker, niet te 'zwaar' en niet te zoet, gewoon precies goed. - 14 feb 2010

    van
    0

    Heerlijk!! Heb het met speltbloem gemaakt, 70% pure chocolade stukjes en ook pecannoten door gedaan. We hadden wel beslag over maar dat was genoeg voor een kleine cake erbij. Een echte aanrader! - 27 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren