Chocolade pompoenbrood

    Chocolade pompoenbrood

    10keer bewaard
    1uur30min


    720 personen hebben dit gemaakt

    Deze pompoencake is heerlijk, fris, en vriest goed in! Ik bak ze in bakvormen voor mini brood en pak ze in om ze als cadeau weg te geven.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500 gr suiker
    • 400 gr pompoenpuree (in blik of vers)
    • 250 ml plantaardige olie
    • 150 ml water
    • 4 eieren
    • 450 gr bloem
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 eetlepel gemalen nootmuskaat
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 200 gr chocolate chips (of gehakte chocola)
    • 75 gr gehakte walnoten (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet 3 bakblikken van 23x12cm en bestuif met bloem.
    2. Meng in een grote kom de suiker, pompoen, olie, water en eieren. Mix dit tot een glad geheel. Roer de bloem, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout erdoor. Meng de chocolade en noten er voorzichtig door. Vul de bakblikken voor 1/2 tot 3/4.
    3. Bak in 1 uur gaar, tot een in de cake gestoken mes er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster alvorens de bakvormen te verwijderen.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren