Chocolade roomglazuur

    Chocolade roomglazuur

    56keer bewaard
    20min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Deze subtiele chocoladeglazuur is perfect voor verjaardagstaarten of cupcakes.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 335 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)
    • 450 gr ongezouten boter
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 475g glaceersuiker
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. De pure chocolade smelten en even laten afkoelen.
    2. Boter, zout en vanille in een mengkom in ong. 4 minuten licht en luchtig kloppen. Op lage stand glaceersuiker er in kleine beetjes aan toevoegen. Goed mengen en vervolgens 4 minuten op middelhoge stand mixen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en nogmaals 5 minuten mixen. Gesmolten chocolade toevoegen en 4 minuten mixen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    NielsTeseling
    5

    Heerlijk!! Maakt mijn chocolade-walnotenbrownie echt af! Heb het even in de magnetron gezet om die suikerkorrels die ik nog had eruit te halen, nu echt perfect - 25 jan 2014

    2

    Heerlijk, 'k vind het veel lekkerder dan verwacht. Trouwens als je dit leest, spring dan weg uit je luie stoel en begin. Ik adviseer om het roomglazuur op een chocolade taart te doen. Zo super, enorm, niet normaal, over heerlijk, beestachtig lekker. Maken echt waar! :-) :-) - 16 dec 2013

    van
    0

    Het is superlekker!!! Echt heerlijk.... ik heb de frambozenchocolade (70%) van de Lidl gebruikt met roomboter. Het was wel heel veel, ondanks dat ik maar 2/3 gemaakt heb. Maar met wat over is kan je weer bonbons van maken., zeker geen straf - 19 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren