Chocolade sinaasappel koekjes

    Chocolade sinaasappel koekjes

    14keer bewaard
    50min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes met twee smaken zijn net zo lekker als ze eruitzien.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 30g chocolade om te koken
    • 175 gr ongezouten boter
    • 150 gr kristalsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 1 eetlepel rasp van een sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor 180 C / gasovenstand 4. Smelt in een magnetron bestendige schaal de chocola, onder voortdurend roeren, tot het glad is. Zet apart.
    2. Mix in een middelgrote kom de boter en suiker zacht. Klop het ei en de vanille toe. Meng de bloem, bakpoeder en zout; roer dit door het romige mengsel. Verdeel het deeg in tweeën. Meng de sinaasappelrasp door 1 helft van het deeg, en de gesmolten chocola door de andere helft. Gebruik een beetje van elk deeg om een balletje te vormen met een diameter van 2,5 cm.
    3. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het midden stevig is. Laat op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    inderdaad heeeeerlijk en o zo mooi!! ik heb ipv rasp een paar druppeltjes citroenextract toegevoegd, en dus erg lekker. dank je wel voor het recept - tot in California smaken ze ) - 29 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren