Chocolade-slagroomtaart met aardbeien

    Chocolade-slagroomtaart met aardbeien

    34keer bewaard
    1uur


    19 personen hebben dit gemaakt

    Deze verrukkelijke, stevige chocoladecake wordt gecombineerd met aardbeien en slagroom. Een prachtige taart voor bijvoorbeeld een verjaardag.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 60 gr dessertchocolade, gehakt
    • 200 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 100g suiker
    • 75 gr boter of margarine
    • 225ml karnemelk
    • 2 eetlepels sinaasappellikeur, bijv. Grand Marnier
    • 1 pakje (284 ml) extra dikke room (vetgehalte 50%), geklopt
    • 2 bakjes verse aardbeien
    • 60 gr pure chocolade, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. 2 ronde cakevormen van 23 cm invetten en met bloem bestrooien. 60 gr dessertchocolade au bain-marie smelten en af en toe roerend gladmaken. Van het vuur halen en lauw laten worden.
    2. In een grote kom bloem, bakpoeder, baksoda, zout en suiker vermengen. De boter erin wrijven tot een grof kruimeldeeg ontstaat. Karnemelk en gesmolten chocolade toevoegen. Het beslag over de 2 cakevormen verdelen.
    3. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. Laten afkoelen en sinaasappellikeur erover sprenkelen.
    4. 8-10 aardbeien apart houden en de rest in schijfjes snijden. 1 cake op een presenteerblad zetten en met de helft van de slagroom en de helft van de aardbeien decoreren. De tweede cake erop leggen en resterende aardbeien en room erover verdelen. Garneren met hele aardbeien. Pure chocolade au bain-marie smelten. Af en toe roeren tot een gladde saus is ontstaan en deze over de aardbeien druppelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    kristinac
    van
    5

    Mijn gasten stonden er van te kijken dat ik deze taart had gemaakt. Prachtig resultaat en nog lekker ook!! - 04 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren