Cocktailballetjes met cranberry

    Cocktailballetjes met cranberry

    73keer bewaard
    1uur50min


    120 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke gehaktballetjes zijn dé perfecte borrelhap voor Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 1 kg gehakt
    • 100 gr paneermeel
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels ketjap
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 3 eetlepels ketchup
    • Voor de saus
    • 400 gr cranberrysaus
    • 400 gr barbecuesaus
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Gehakt, paneermeel, eieren, ketjap, peper, knoflookpoeder en ketchup mengen, tot kleine balletjes vormen en 30 minuten bakken.
    3. In een sauspan op laag vuur cranberrysaus, barbecuesaus en citroensap al roerend tot een glad geheel laten sudderen. De gehaktballetjes toevoegen en 1 uur laten sudderen. Warm opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    heerlijke balletjes - 28 apr 2011

    0

    Ik heb het recept gehalveerd, en wat minder barbecuesaus erdoor gedaan (ik vond het lekkerder mijn zelfgemaakte cranberrysaus de overhand te geven), het was een zeer geslaagd hapje! Leuk voor Kerst. - 07 dec 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren