Cognackip

    Cognackip

    1keer bewaard
    1uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Elegant, maar eenvoudig te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 125 gr witte bloem
    • 1 ei, met water opgeklopt
    • 100 gr gedroogd broodkruim
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 80 ml cognac
    • 475ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. De kipfilets voorzichtig in bloem drukken, overbodig bloem afschudden, maar een dun laagje laten zitten. In het geklopte ei dippen en vervolgens in het paneermeel. Voorzichtig tussen uw 2 handen heen en weer laten gaan, zodat overbodig kruim eraf kan vallen. De gepaneerde kip op een bord leggen terwijl u de anderen bereidt. NIET stapelen.
    3. In een grote koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de gepaneerde filets aan beide kanten gelijkmatig bruin aanbraden. Over een grote ovenschaal verdelen, bestrooien met Parmezaanse kaas en zout en en peper. Cognac en melk over de kip schenken.
    4. Ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot de melk pruttelt en de randen bruingekleurd zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren