Mexicaanse rijst

    Mexicaanse rijst

    92keer bewaard
    35min


    155 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek recept voor Mexicaanse rijst en uitstekend te combineren met geroosterde groenten of vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 350 gr langkorrelige rijst
    • 225 gr gezeefde tomaten
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 950 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een middelgrote sauspan de plantaardige olie op een middelhoog vuur verhitten. Gedurende ong. 5 minuten de rijst in de olie bakken, regelmatig roeren.
    2. Zet het vuur laag en roer passata, knoflook, zout, peper en komijn erdoor. Water toevoegen. Afdekken en gedurende ong. 20 minuten laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    9

    Heerlijk!! Al heel vaak gegeten! Lekker met burritos - 03 jul 2012

    van
    0

    Lekker, en makkelijk klaar te maken. De hoeveelheid water leek bij mij geen probleem, al moest ik de rijst iets langer laten koken. - 26 jun 2015

    0

    Echt heel lekker. Ik heb alleen de hoeveelheid water gehalveerd en er wat extra sap van de gezeefde tomaten bij gedaan. Ook een bouillonblokje voor wat extra smaak. Een aanrader! - 09 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren