Courgettecake

    Courgettecake

    7keer bewaard
    2uur10min


    151 personen hebben dit gemaakt

    Als u van wortelcake houdt, probeer deze courgettecake dan eens.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 250g bloem
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 4 eieren
    • 400g basterdsuiker
    • 250ml plantaardige olie
    • 1 blikje (220 gr) ananasstukjes, uitgelekt en gepureerd
    • 150 gr gehakte walnoten
    • 250 gr courgette, geraspt
    • 2 theelepels vanille-extract
    • Voor het glazuur
    • 125g poedersuiker
    • 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een cakevorm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, kaneel, zout, bakpoeder en baksoda op een stuk vetvrij bakpapier zeven.
    3. In een grote kom eieren en suiker opkloppen tot ze licht kleuren. Olie toevoegen en mixen. Gezeefde ingrediënten aan het eimengsel toevoegen en 2 minuten mixen. Ananas, stukjes noot, vanille en courgette toevoegen, goed mengen en in de bakvorm schenken.
    4. 80 minuten bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. 30 minuten laten afkoelen.
    5. Voor het glazuur: in een kommetje glaceersuiker en melk vermengen. Als de cake is afgekoeld over de cake druppelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren