Cranberry-sinaasappelkoekjes

    Cranberry-sinaasappelkoekjes

    16keer bewaard
    35min


    946 personen hebben dit gemaakt

    De favoriete winterse smaken - cranberry en sinaasappel - vind je terug in deze heerlijke Amerikaanse koekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 225g boter, zacht
    • 200 gr witte suiker
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel sinaasappelrasp
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 300g bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 225g gehakte cranberries
    • 60g gehakte walnoten (optioneel)
    • Glazuur
    • 1/2 theelepel sinaasappelrasp
    • 3 eetlepels sinaasappelsap
    • 200g poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 14min  ›  Extra tijd: 1min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 4.
    2. Meng in een grote kom de boter, basterdsuiker en bruine suiker tot een glad geheel. Klop het ei erdoor tot het goed gemengd is. Mix 1 theelepel sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap erdoor. Meng de bloem, baksoda en zout; roer dit door het sinaasappelmengsel. Meng de cranberries en optioneel de walnoten erdoor tot het gelijkmatig gemengd is. Lepel eetlepels van het deeg op niet-ingevette bakplaten. De koekjes moeten minimaal 5cm van elkaar af liggen.
    3. Bak 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudgekleurd zijn. Haal van de bakplaat om op een rooster te laten afkoelen.
    4. Voor het glazuur: Meng in een kleine kom 1/2 theelepel sinaasappelrasp, 3 eetlepels sinaasappelsap en poedersuiker tot een glad geheel. Smeer dit op de bovenkant van de afgekoelde koekjes. Laat staan tot het hard geworden is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren