Cranberrytaart

    Cranberrytaart

    6keer bewaard
    1uur5min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze Amerikaanse cranberrytaart warm met een bolletje vanille-ijs er bovenop.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • (kant-en-klaar) deeg voor een taartvorm van 23cm
    • 300 gr kristalsuiker
    • 5 eetlepels bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 125ml water
    • 325g verse cranberry's
    • 4 eetlepels citroensap
    • 1 snufje kaneelpoeder
    • 1 klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. Meng in een steelpan de suiker, bloem, zout en water. Breng aan de kook en verwarm, onder voortdurend roeren tot het dik en glad is. Voeg de cranberry's, citroensap en kaneel toe. Kook 5 minuten tot het mengsel dik is en de besjes knappen. Haal van het vuur en roer de boter erdoor.
    3. Rol het deeg uit zodat het in een taartvorm van 23 cm past. Leg de onderste helft van het deeg op de bodem van de taartvorm. Lepel de vulling erin. Rol het andere deel van het deeg uit en snij hier repen van. Leg de repen in roostervorm op de taart en druk de randen dicht.
    4. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren