Cranberry, sinaasappel en walnoot cake

    Cranberry, sinaasappel en walnoot cake

    9keer bewaard
    50min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake voor bij de thee is gemakkelijk te maken als je een keukenmachine gebruikt voor de cranberry's en noten.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 175g boter
    • 500g suiker
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 740g bloem
    • 1 eetlepel zout
    • 1 1/2 eetlepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 525ml sinaasappelsap
    • 3 eetlepels rasp van sinaasappelschil
    • 325g gehakte cranberry's
    • 175g gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet drie cakevormen van 20x10cm in.
    2. Meng de boter, suiker en eieren.
    3. Meng door een zeef de bloem, zout, bakpoeder en baksoda. Voeg toe aan de natte ingrediënten, afwisselend met het sinaasappelsap.
    4. Mix de sinaasappelrasp, cranberry's en walnoten erdoor. Roer tot het net gemengd is en schenk in de voorbereide cakevormen.
    5. Bak 30 tot 35 minuten of totdat een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren