Cranberrycake met banaan

    Cranberrycake met banaan

    2keer bewaard
    1uur30min


    98 personen hebben dit gemaakt

    Deze aromatische cake is perfect om een restje cranberrysaus te verwerken. In plaats van zelfgemaakte cranberrysaus kunt u ook kant-en-klare saus gebruiken!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gr suiker
    • 250g zachte boter
    • 3 eieren
    • 3 bananen, gepureerd
    • 275 gr cranberrysaus
    • 125ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 500 gr witte bloem
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 75g gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakvormen van 23x12 cm licht invetten.
    2. In een grote kom suiker en boter licht en luchtig opkloppen. Eieren erdoor kloppen en vermengen met banaan, cranberrysaus, melk en vanille. In een aparte kom bloem, baksoda, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat vermengen en dit in regelmatige porties met de banaanmix vermengen. Walnoot erdoor scheppen en in de ingevette bakvormen schenken.
    3. 50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. 10 minuten in de bakvorm laten afkoelen, uit de vorm halen en op een rooster volledig laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren