Cranberrychutney met rode wijn

    Cranberrychutney met rode wijn

    10keer bewaard
    45min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker en kleurrijk alternatief voor gewone cranberrysaus. Rond Kerstmis maak ik een tiental flessen om aan vrienden en buren te geven.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 300 gr kristalsuiker
    • 250 ml droge rode wijn
    • 350 gr verse cranberry's
    • 1 kaneelstokje
    • 2 eetlepels sinaasappelschil, in sliertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur suiker met rode wijn aan de kook brengen. Cranberry's, kaneelstokje en sinaasappelschil toevoegen. De pan weer aan de kook brengen, het vuur laag zetten en onder frequent roeren 10-15 minuten laten sudderen tot de meeste cranberry's gebarsten zijn.
    2. Pan van het vuur halen, de chutney even laten afkoelen en in gesteriliseerde, goed sluitende glazen potten scheppen. In de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren