Aspergequiche

    Aspergequiche

    23keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke combinatie ingrediënten resulteren in een smaakvolle quiche. Kant-en-klaar deeg maakt de bereiding ongelooflijk eenvoudig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr verse asperges, schoongemaakt en in stukken van 1 cm
    • 10 plakjes bacon
    • 2 grote kant-en-klare deegbodem
    • het wit van 1 ei, licht geklopt
    • 4 eieren
    • 200 ml melk
    • 150 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • zout en peper naar smaak
    • 200 gr geraspte gruyère of emmental

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. In een gesloten stoompan met 2-3 cm kokend water de asperges in 2-6 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen.
    2. In een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur de bacon gelijkmatig bruin bakken. Afgieten, in stukjes snijden en apart zetten.
    3. De taartbodems met het geklopte eiwit insmeren. Bestrooien met stukjes bacon en de fijngesneden asperges erover verdelen.
    4. In een kom eieren, melk, room, nootmuskaat, zout en peper opkloppen. Geraspte kaas over de bacon en asperges strooien en vervolgens het eimengsel over de kaas.
    5. 35-40 minuten onbedekt in de voorverwarmde oven bakken tot de quiches stevig zijn. Tot kamertemperatuur laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    michiel
    van
    2

    Ik heb bladerdeeg gebruikt voor de bodem, lekker makkelijk. De hartige taart was de eerste dag al lekker, maar de volgende dag misschien nog wel lekkerder!! - 18 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren