Cranberry-pistachebiscotti
1 / 1 Foto van:  Nobody’sGirl
Blader

Cranberry-pistachebiscotti

  • 5 1
  • 8
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur20min

Met de rode en groene stukjes cranberry en pistache is dit koekje perfect voor Kerstmis. Mocht u pistachenoten niet lekker vinden, gebruik dan amandelen, pecannoten of walnoten. Geen zout aan het recept toevoegen als u gezouten noten gebruikt.

Gerry Meyer

Ingrediënten

Porties: 36 

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gr rietsuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 2 eieren
  • 225g bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gr gedroogde cranberry's
  • 200 gr pistachenoten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2.
  2. In een grote kom olie en suiker goed mengen. Vanille- en amandelextract toevoegen en vervolgens de eieren erdoor kloppen. Bloem, zout en bakpoeder er voorzichtig doorheen roeren. Cranberry's en noten door het deeg scheppen.
  3. Het deeg halveren, 2 stukken van 30x5 cm vormen en deze op een bakplaat met bakpapier leggen. Als het deeg plakkerig is de handen met koud water afspoelen zodat het deeg zich makkelijker laat bewerken.
  4. 35 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken. Uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen. De ovenstand verlagen naar 140°C/gasstand 1.
  5. Snijd de koeken diagonaal in 1 cm dikke biscotti's en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Bak ze vervolgens in 8-10 minuten droog en laat ze afkoelen.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

2

Net gemaakt en is heel lekker ! moest in mijn oven ietsje langer. Ik ga het zeker vaker maken. - 16 nov 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties