Cranberry-pistachebiscotti

    Cranberry-pistachebiscotti

    15keer bewaard
    1uur20min


    1287 personen hebben dit gemaakt

    Met de rode en groene stukjes cranberry en pistache is dit koekje perfect voor Kerstmis. Mocht u pistachenoten niet lekker vinden, gebruik dan amandelen, pecannoten of walnoten. Geen zout aan het recept toevoegen als u gezouten noten gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 150 gr suiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 2 eieren
    • 225g bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 60 gr gedroogde cranberry's
    • 200 gr pistachenoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2.
    2. In een grote kom olie en suiker goed mengen. Vanille- en amandelextract toevoegen en vervolgens de eieren erdoor kloppen. Bloem, zout en bakpoeder er voorzichtig doorheen roeren. Cranberry's en noten door het deeg scheppen.
    3. Het deeg halveren, 2 stukken van 30x5 cm vormen en deze op een bakplaat met bakpapier leggen. Als het deeg plakkerig is de handen met koud water afspoelen zodat het deeg zich makkelijker laat bewerken.
    4. 35 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken. Uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen. De ovenstand verlagen naar 140°C/gasstand 1.
    5. Snijd de koeken diagonaal in 1 cm dikke biscotti's en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Bak ze vervolgens in 8-10 minuten droog en laat ze afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Net gemaakt en is heel lekker ! moest in mijn oven ietsje langer. Ik ga het zeker vaker maken. - 16 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren