Roomkaaskoekjes

    Roomkaaskoekjes

    19keer bewaard
    6uur


    894 personen hebben dit gemaakt

    De roomkaas maakt deze verrukkelijke koekjes uniek. Rol het deeg uit en snijd er met uw favoriete koekmes een feestelijke lekkernij uit voor Kerstmis, Pasen, of welke gelegenheid dan ook!

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 200 gr suiker
    • 225g boter, zacht
    • 85 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 eidooier
    • 280 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5uur35min  ›  Klaar in:6uur 

    1. In een grote kom suiker, boter, roomkaas, zout, eidooier, amandel- en vanille-extract tot een glad geheel mengen. Bloem erdoor roeren en goed mengen. Zet het deeg 8 uur of een nacht in de koelkast.
    2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    3. Rol 1/3 deel van het deeg op een licht bebloemd oppervlak uit tot een dikte van 0,25 cm. De rest van het deeg voor later gebruik in de koelkast laten staan. Snijd de koekjes met een licht bebloemd koekmes in de gewenste vorm en verdeel ze met een tussenruimte van 2-3 cm over een niet-ingevette bakplaat. U kunt de koekjes na bakken glaceren of met licht opgeklopt eiwit insmeren. Eventueel garneren met gekleurde suiker.
    4. 7-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes licht goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen alvorens te glaceren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren