Cucidati (Italiaanse koekjes)

    Cucidati (Italiaanse koekjes)

    11keer bewaard
    1uur30min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Deze Italiaanse koekjes zijn gevuld met vijgen, rozijnen, sinaasappelrasp, walnoten, honing, kaneel en chocola -- iets voor iedereen.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 500 gr gedroogde vijgen
    • 150 gr blanke rozijnen
    • 2 1/2 theelepel rasp van sinaasappelschil
    • 250 gr gehakte walnoten
    • 250 ml honing
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 175 gr pure chocola, fijngehakt
    • 200 ml sinaasappelmarmelade
    • 300 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 100 gr boter
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 4 eetlepels melk
    • 1/2 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Maal de vijgen, rozijnen, sinaasappelrasp en walnoten fijn in een keukenmachine of blender. Als de mix te dik is, kun je een aantal lepels water bijvoegen. Roer geleidelijk de honing, kaneel, chocola en sinaasappelmarmelade erdoor. Zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 200 C / Gasovenstand 6. Vet twee bakplaten in.
    3. Meng in een grote kom de bloem, suiker en bakpoeder. Kneed de boter erdoor tot het mengsel grove korrels vormt. Roer de eieren, melk en vanille erdoor tot van het mengsel een deegbal kan worden gevormd. Leg het deeg op een licht bebloemd oppervlak en rol uit tot 5 cm dik. Snij het deeg in strips van 10cm breed. Spreid de vulling uit op een helft van elke strip (in de lengte). Vouw het deeg dubbel en druk de randjes met een vork aan om dicht te maken. Snij de gevulde strips diagonaal door om de 2cm. Hierdoor krijg je diamantvormpjes. Leg de koekjes op de bakplaat.
    4. In 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Van de bakplaat halen en op een rooster laten afkoelen. Glaceer de koekjes met uw favoriete glazuur en maak ze extra feestelijk met een laagje gekleurde suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren