Currypoeder

    Currypoeder

    10keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze currypoeder kunt u voor elk recept Indiase curry gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 theelepel urad dal
    • 1 theelepel chana dal
    • 1/2 theelepel fenugreekzaad
    • 1/2 theelepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel korianderzaad
    • 8 gedroogde hele rode chilipepertjes, of naar smaak
    • 5 hele zwarte peperkorrels, of naar smaak
    • 3/4 theelepel mosterdzaad
    • 1 theelepel kurkumapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een kleine koekenpan op middelhoog vuur urad dal, chana dal, fenugreek, komijn, koriander, rode chili, zwarte peper en mosterdzaad in 5-10 minuten bruin bakken. Van het vuur halen en volledig laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld de kurkuma erdoor roeren. Schep het mengsel in porties in een koffie- of kruidenmolen en vermaal het tot een poeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren