Dadel-walnootcake

    Dadel-walnootcake

    17keer bewaard
    2uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de favoriet van mijn man, zolang ik het me kan herinneren. Het lukt zijn moeder elk jaar om met kerst zo'n cake voor hem te bakken (ze is 75) - ook al zegt ze iedere keer dat het de laatste cake is die ze voor hem bakt.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 900g dadels, ontpit en fijngehakt
    • 900g (engelse) walnoten, grofgehakt
    • 200g basterdsuiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 150g bloem
    • 4 eierdooiers
    • het wit van 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 150 C / gasovenstand 2. Vet een tulbandvorm van 25cm in en bestrooi met bloem.
    2. Meng in een grote kom de dadels, walnoten, suiker, bakpoeder en bloem. Roer de eidooiers erdoor. Klop in een grote glazen of metalen mengkom de eiwitten tot zich stijve pieken vormen. Meng de eiwitten door het fruit-notenmengsel. Lepel dit in de voorbereide vorm.
    3. Bak 90 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake dan uit op een rooster om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren