De lekkerste loempia's

    De lekkerste loempia's

    26keer bewaard
    35min


    516 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen is dol op deze knapperige loempia's. Heerlijk als borrelhapje of bij een dim sum maaltijd. Serveren met een assortiment dipsausjes.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr varkensgehakt
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 1 liter frituur- of pindaolie
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels water
    • 150 gr versnipperde kool
    • 50g geraspte wortel
    • 8 rijstvellen voor loempia's
    • 2 eetlepels sesamzaad (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Het gehakt kruiden met gember en knoflook en grondig mengen. In een middelgrote koekenpan onder voortdurend roeren verwarmen tot het vlees heet is en niet langer roze. Apart zetten.
    2. In een andere grote koekenpan de olie matig heet laten worden (ong. 190°C). Terwijl de olie opwarmt bloem en water in een kopje tot een pasta vormen. In een aparte kom kool, wortel en apart gehouden vleesmengsel mengen.
    3. Een loempiavel met de punt naar u gericht uitleggen en daarover 4-5 eetlepels van het groenten-vleesmengsel verdelen. De onderste hoek over de vulling vouwen, vervolgens de linker en rechter hoeken naar het midden vouwen en doorrollen. De laatste hoek met een beetje bloempasta insmeren zodat de loempia beter sluit.
    4. De loempia's in de hete olie leggen en onder af en toe keren goudbruin bakken. Uit de olie halen en op een stuk keukenrol of rooster laten uitlekken. Over een serveerschaal verdelen en eventueel met sesamzaad bestrooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren