Asperges en zalm in honing-mosterdsaus

    Asperges en zalm in honing-mosterdsaus

    154keer bewaard
    30min


    257 personen hebben dit gemaakt

    Dit is ons favoriete zalmrecept. Eenvoudig, voedzaam en heerlijk. Bovendien is de afwas zo gedaan!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 1/2 theelepel maïzena
    • 1 klontje boter, gesmolten
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 1 mespuntje witte peper
    • 2 (100 gr) zalmfilet
    • 1/4 kopje walnootstukjes
    • 250 gr verse asperges, schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een kommetje maïzena, boter en worcestersaus tot een glad geheel mengen. Honing, mosterd en peper erdoor roeren.
    2. Elke zalmfilet op een dubbel laag aluminiumfolie leggen. De honingdressing erover druppen en de walnoot erover strooien. De asperges rond de zalm leggen. Het folie rond de vis dichtvouwen en stevig dichtdraaien. 15-20 minuten op een matig hete barbecue roosteren tot de vis makkelijk met een vork uiteen valt. In de oven kan ook: 15-20 minuten op 230°C/gasstand 8.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Rutger123
    van
    34

    Ik heb dit gemaakt, helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker! Ik heb er hoge ogen mee gegooid. Ik heb groene asperges gebruikt, maar ik denk dat het ook erg lekker smaakt met verse witte asperges... - 21 apr 2010

    van
    21

    In een woord:heerlijk, echt voor herhaling vatbaar en er is inderdaad weinig voorbereiding voor nodig. - 19 mei 2013

    JeannetteEtman
    4

    ik heb dit recept net gemaakt en smakelijk verorbert, echt zalig. toppie!! - 18 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren