Deb's tapenade

    Deb's tapenade

    7keer bewaard
    20min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze olijvendip is heerlijk als voorgerecht of over vlees. Om te dippen kleine stokbroodjes in dunne plakjes snijden. U kunt ook soepstengels, toastjes, schijfjes paprika of andere groenten gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 blikje (350 gr) zwarte Spaanse olijven, uitgelekt
    • 3 eetlepels kappertjes
    • 80 gr ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 30 gr rode paprika, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. In blender of keukenmachine olijven grof vermalen. In een kom scheppen en apart zetten.
    2. Kappertjes, ui, knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, olijfolie, balsamico, zout, zwarte peper en ongeveer de helft van de rode paprika in blender of keukenmachine fijnmalen. Olijven toevoegen en erdoor roeren. De resterende rode paprika over de dip strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties