Deb's tapenade

    (27)

    Deze olijvendip is heerlijk als voorgerecht of over vlees. Om te dippen kleine stokbroodjes in dunne plakjes snijden. U kunt ook soepstengels, toastjes, schijfjes paprika of andere groenten gebruiken.


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 blikje (350 gr) zwarte Spaanse olijven, uitgelekt
    • 3 eetlepels kappertjes
    • 80 gr ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 30 gr rode paprika, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. In blender of keukenmachine olijven grof vermalen. In een kom scheppen en apart zetten.
    2. Kappertjes, ui, knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, olijfolie, balsamico, zout, zwarte peper en ongeveer de helft van de rode paprika in blender of keukenmachine fijnmalen. Olijven toevoegen en erdoor roeren. De resterende rode paprika over de dip strooien.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (27)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties