Diana's geroosterde knoflook tzatziki

    Diana's geroosterde knoflook tzatziki

    21keer bewaard
    1dag


    40 personen hebben dit gemaakt

    Er zijn twee sleutels tot succes in mijn versie van dit klassieke Griekse gerecht - het uitlekken van de yoghurt in 24 uur en het roosteren van de knoflook. Het eerste zorgt ervoor dat de tzatziki een heerlijk rijke (niet waterige) consistentie heeft, en de laatste zorgt voor een zachte knoflooksmaak. Ik gebruik soms meer dan vijf knoflooktenen, dat hangt van je smaak af.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (500g) kuipje Griekse yoghurt
    • 1 komkommer
    • 5 teentjes geroosterde knoflook, geperst
    • 2 eetlepels citroensap
    • 15 verse muntblaadjes, gehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 23uur50min  ›  Klaar in:1dag 

    1. Doe de yoghurt in een (grote) papieren koffiefilter, stuk keukenrol of 4 lagen kaasdoek, leg in een zeef of vergiet en zet dan op een kom om het vocht op te vangen. Laat de yoghurt 24 uur uitlekken in de koelkast.
    2. Schil en rasp de komkommer, knijp het overtollige vocht eruit; leg in een kom. Voeg de uitgelekte yoghurt, knoflook, citroensap, mint en olijfolie toe, mix tot het goed gemengd is. Breng op smaak met zout; serveer koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren