Dubbele crèmekoekjes

    Dubbele crèmekoekjes

    26keer bewaard
    50min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige dubbele koekjes worden nog heerlijker door de roombotervulling. Maak deze het hele jaar door of maak ze feestelijk door gekleurde suiker te gebruiken om koekjes voor kerst, pasen of zelfs valentijnsdag te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 225 gr boter
    • 5 eetlepels slagroom
    • 250 gr bloem
    • 5 eetlepels suiker of gekleurde suiker voor decoratie
    • Vulling
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr gezeefde poedersuiker
    • 1 eidooier
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 9min  ›  Extra tijd: 11min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de bloem en 225g boter goed door. Roer de slagroom erdoor en mix goed door. Zet 1 uur in de koelkast.
    2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    3. Rol het deeg uit tot een plak van 0,25cm op een licht met bloem bestoven plank. Snij er cirkels van 1,5cm doorsnee uit met een steker of mes. Leg op vetvrij papier dat goed bestrooid is met suiker, draai ze om om goed met suiker te bedekken. Leg op niet-ingevette bakplaten. Prik met een vork op vier plekken in het koekje. Bak 7 tot 9 minuten tot ze licht zijn opgebold. Leg twee koekjes op elkaar met vulling ertussen.
    4. Om de vulling te maken: Meng 50g boter, 100g poedersuiker, 1 eidooier en 1 theelepel vanille. Indien gewenst, voeg kleurstof toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Hallo, leuk recept! Ik had een vraagje; kun je deze koekjes ook in een chocolade variant maken? Zo ja; hoeveel gram cacoa. ik hoor graag van U. groetjes. - 11 jun 2013

    van
    0

    ff proberen te maken - 10 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren